Reiki Healing


Vad betyder Reiki?

Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder “universell” och ki, som betyder “livsenergi” och motsvaras av kinesiskans chi och prana i Indien. 


Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe. 


Hur går behandlingen till?

Under en behandling ligger du på en behandlingsbänk och du är fullt påklädd. Vid Reikibehandlingen placerar jag mina händer på eller strax ovanför din kropp i olika positioner. Via mina händer låter jag sen Reikienergin strömma in i din kropp. Många känner kyla, värme, tryck eller pirrningar där händerna hålls eller på andra områden på kroppen, samtidigt som andra inte känner något alls. Reikibehandlingen avslutas med ett kort samtal om upplevelserna under behandlingen.


Hur känns det efter en Reiki behandling?

Efter behandlingen kan personen uppleva sig skönt utvilad, lycklig, upprymd, helt slut eller kanske nedstämd och med känsla att behöva gråta en stund. Oberoende hur personen känner har ett helande förlopp satts igång och det som kommer ut behöver komma ut. Många känner sig ändå ovanligt pigga med en känsla av påfylld livsenergi. Emellanåt händer det att klienten somnar. Det är ett bevis på att man i själva verket är fri från motstånd och släpper in de helande energierna. 

 

I Sverige är Reiki godkänt som friskvård av Skatteverket. Det är en otrolig förmån för alla dem som har friskvårdsbidrag från sin arbetsgivare. Reikin ingår i kategorin ”Stresshantering” hos Skatteverket vilket är helt korrekt eftersom Reiki: är stressreducerande, ger ökad energi och kroppen rätt förutsättningar så att den kan påbörja sin självläkningsprocess.